Saturday, 10 November 2012

...AMALI OHH AMALI...


Assalamualaikum kawan-kawan...

Gerakkan badan ke kiri... ke kanan... Fuhhh!!!... Lenguh-lenguh sikit badan ni.. Jadi, kenalah buat sedikit renganggan ye... Supaya otot-otot ni kembali aktif... Heee... Dah 2 minggu kami tak masuk dapur... Jadi liat la badan ni... : )

Oklah, hari ini nak cerita sikit apa yang kami masak semalam.... Jika minggu sebelum ni kami buat kuih muih manis... Minggu ini pula kami buat kuih muih savouri (pedas)... Pau kari ayam dan pulut serunding.... Itulah 2 menu yang kami masak pada minggu ini...~

Pau kami ini dinamakan pau emosi... Segala emosi sepanjang berada dalam dapur Masterchef UPSI tu kami curahkan pada pau ni... Nak tahu kenapa?? Jom tengok hasil pau yang kami buat...~

Comel tak??? Ada yang takut nak makan sebab ada gigi... Hihi... Sebenarnya kami saja lukis atas pau tu untuk hiburkan hati ni... Semua orang boleh makan pau ni tau... Jangan takut-takut ye... : )


Ini pula Pulut Serunding... Warna serundingnya tak menjadi sangat... Almaklumlah kan... Pertama kali buat.... Heee... Saya suka rasa pulut... Ada yang kata kurang masin... Tapi saya rasa biasa je... Saya suka rasa lemak-lemaknya tu... Walaupun ada yang kata itu ini... Tapi bila dah gaul-gaul dengan serunding... Jadi apa?? Jadi sedap lah...hee...~

Nak tahu resepi kuih muih ini???
Tunggu entri yang akan datang ye :)


-Zainor-


No comments:

Post a Comment